SexPyr

SexPyr

O ΣΕΞΠΥΡ ή κατά κόσμον Βασίλης Παρασκευάς, ξεκίνησε την ενασχόληση του με τη μουσική το 1997 ως ιδρυτής και μέλος του συγκροτήματος Καβουροδεινόσαυροι, έτος που επίσης έγινε αντιληπτός για την καλλιτεχνική του υπόσταση από τον Δημήτρη Μεντζέλο των Ημισκουμπρίων. Το 1999 συμμετείχε για πρώτη φορά σε επίσημη δισκογραφική δουλειά στο τραγούδι 1979-1999 στο δίσκο των Ημισκουμπρίων ‘’ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ 2030’’. Το 2000 κυκλοφορεί την πρώτη επίσημη δισκογραφική του δουλειά ως Καβουροδεινόσαυρος στην Sony Music/Imiz Biz με τίτλο ‘’Φύκια για μεταξωτές κορδέλες’’ και συγχρόνως την ίδια χρονιά γράφει και ερμηνεύει σε μουσική του Πρύτανη των Ημισκουμπρίων το τραγούδι τίτλων της σειράς ‘’10 λεπτά κήρυγμα’’ το οποίο και σημειώνει τεράστια επιτυχία. Το 2001, ως μέλος της Κλικαρίας (ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ, DR DREEZ, ΜΑΡΙΛΕΤΑ κλπ) κυκλοφορούν από την Universal Def Jam/Imiz biz το δίσκο ‘’La klikaria’’.
Μετά από ένα διάλειμμα 4 χρόνων στο οποίο κυκλοφορεί free download cd’s, κάνει live εμφανίσεις, τελειώνει το Πανεπιστήμιο και συμμετέχει σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών, κυκλοφορεί το 2005 από την Legend/imiz biz τον δίσκο με τίτλο ‘’Sexpyrience’’ ο οποίος περιείχε και το Δέκα λεπτά κήρυγμα αλλά και άλλα 16 τραγούδια τα οποία έκαναν και ακόμη κάνουν αίσθηση. Το 2006 ιδρύει το comedy metal συγκρότημα Trendy Hooliguns με το οποίο κερδίζει την ίδια χρονιά το διαγωνισμό ‘’Mad for bands Contest’’ και το 2008 κυκλοφορούν από την alpha records τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο ‘’Το ξύπνημα των Χαζών’’ ο οποίος τους καθιερώνει στην Metal Ελληνική σκηνή. Το 2010 και ύστερα από μια πληθώρα live εμφανίσεων και συμμετοχών σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών κυκλοφορεί ως μέλος των Trendy Hooliguns από την Legend το δεύτερο τους ολοκληρωμένο lp με τίτλο ‘’Χολέτρα’’.
Τον Ιανουάριο του 2011 και μόλις 6 μήνες μετά την κυκλοφορία της Χολέτρας των Trendy, κυκλοφορεί και τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο ως ΣΕΞΠΥΡ με τίτλο ‘’Για τα πανηγύρια’’. Τον Οκτώβριο του 2011 κυκλοφορεί από την legend το digital single των Trendy Hooliguns με τίτλο ‘’Περίεργη Ζωή’’, και τον Νοέμβριου του ίδιου έτους κυκλοφορεί αλλά 2 digital singles από τη legend το ένα με Trendy Hooliguns και συμμετοχή από τον Σπύρο Γραμμένο με τίτλο ‘’Παίζει πρόβλημα’’ και το άλλο ως ΣΕΞΠΥΡ σε μουσική Πρύτανη από Ημισκούμπρια και με συμμετοχή του Ταφοπλάκιουμ από Ανώριμους. Τον ίδιο μήνα με επίσημη άδεια από τον μουσικοσυνθέτη Μαρκόπουλο, διασκευάζει το τραγούδι ‘’Μπήκαν στην Πόλη οι Οχτροί’’ του Νίκου Ξυλούρη, μαζί με τους Κωνσταντίνο Μάτσικα και Διονύση Χριστοδουλάτο το οποίο και αποτέλεσε το σήμα της ομώνυμης εκπομπής της Λιάνας Κανέλλη στον Real Fm 97.8. Στη συνέχεια κυκλοφορεί το Δεκέμβριο του 2011 από την Legend ως ΣΕΞΠΥΡ το digital single ‘’Σαν τη Γρανίτα’’ με συμμετοχή από τον Αλέξανδρο Κοντοπίδη και μέσα στο 2012 από την warner music Greece τον τρίτο δίσκο των Trendy Hooliguns με τίτλο ‘’Release the Kraken’’.
Στη συνέχεια ακολουθούν πολλές digital κυκλοφορίες κυρίως με Μαύρο Ήλο, και ΤΡΙΠΑ ΚΡΟΥ μερικές από τις οποίες ήταν το τραγούδι ‘’ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΚΕΤΑ’’, ‘’Ψευδαίσθηση’’, ‘’Έλα πλατεία man’’, ‘’E OXI’’ και ‘’ΨΑΧΝΩ ΚΑΡΙΕΡΑ’’ και με τους οποίους δημιουργούν μέσα στο 2012 την κωμική ομάδα ‘’ΜΟΥΡΓΑ’’ συμμετέχοντας με πολλούς stand up comedians σε αρκετές live εμφανίσεις, με την κυριότερη από αυτές να είναι το επετειακό των δύο ετών που πραγματοποιήθηκε στο ΒΟΤΑΝΙΚΟ του COMEDY LAB την Άνοιξη του 2013. Το Μάρτιο του 2013 κυκλοφορεί με τους trendy hooliguns τον τέταρτο επίσημο του δίσκο με τίτλο ‘’RISE OF THE HOOLIGUNS’’ όπου τραγούδια όπως το ‘’ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ’’, ‘’Η ΚΑΓΚΟΥΡΙΑ’’ και το ‘’BLOOD TEARS AND SWEAT’’ γνώρισαν μεγάλη διαδικτυακή επιτυχία.
Συγχρόνως με όλα αυτά είναι ιδρυτής και αρχισυντάκτης του www.musicmash.gr, υποψήφιος Διδάκτωρ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε φροντιστήρια. Αυτά!

Partner

ΒΙΟΛΟΓΙΑ: Θεωρία Λαμάρκ 1 - Sorry δεν σας άκουγα

Partner

ΣΕΞΠΥΡ & ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟ ΤΡΙ.Π.Α. ΚΡΟΥ- ΦΟΝΙΑΔΕΣ

Partner

1 ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΤΟΥ ΚΛΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ

Partner

Σέξπυρ & Μαύρος Ήλος-Δε χωράς πουθενά-s02ep01 feat Μπεμπέκος

Partner

Sexpyr - SPIRO ke VENZINI

Partner

Sexpyr's Eating #02 - Πρύτανης (Ημισκούμπρια)

Partner

Don't give a F.A.Q. #1

Partner

Sexpyr's 2Fight Show - ΤΡΙ.Π.Α. ΚΡΟΥ

Partner

Σέξπυρ & ipsychos LIVE at Crow Club 26/10/18

Partner

ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ‘’ΤΗΕ RANT’’

Partner

Φυσική Ε.Ο.Κ. - Sorry δεν σας άκουγα

Partner

Σέξπυρ - Pagliacci

Partner

ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ

Partner

Θρησκευτικά Α’ Λυκείου - Sorry δεν σας άκουγα

Partner

Sexpyr's Αν...Boxing ''Back from the dead'' με τον Αλέξανδρο Τιτκώβ

Partner

Sorry Δεν Σας Άκουγα S2E02 - ΦΥΣΙΚΗ - Ε.Ο.Κ. (Κατεύθυνσης)

Partner

Δε χωράς πουθενά - επεισόδιο 2 - Σέξπυρ & Μαύρος Ήλος

Partner

Κοακόλα και Χαβιάρι - Official Music Video - ΣΕΞΠΥΡ x ZETEL

Partner

ΣΕΞΠΥΡ - ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Partner

Ζουν αναμεσα μας

Partner

Σέξπυρ και Μαύρος ήλος ''Δε χωράς πουθενά'' feat Αλέξανδρος Τιτκωβ s02ep02

Partner

Sexpyr & Μαύρος Ήλος - Ο Ερχομός σου

Partner

Sexpyr's Eating #05 - The end

Partner

ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΤΑΤΟΥΑΖ ΣΤΟΥ ΜΑΚΗ #1W CLUB

Partner

Σέξπυρ & Βασίλης Λόγιος ''Αντίο Γιάννη 2''

Partner

Talk Show S01ep01 guest: ipsychos

Partner

Δε Χωράς Πουθενά - επεισόδιο 4

Partner

"ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ'' Τέρης Χρυσός & Σέξπυρ - (The Ultimate Remix) Official Music Video

Partner

Xmas Special Part 1 - Sorry δεν σας άκουγα

Partner

Σέξπυρ - Σώστε τα δάση

Pages